kedd, szeptember 22

Szomszéd ház

73-ban adták át a házunkat és még 3 ugyan ilyet. Lapos tetösek voltak, 1 szintesek. 2 beázott igy az épitö cég garanciában uj tetöt tett a házakra és olcsobban be lehet épittetni a tetö alatt az emeletet. 3 házban kérték a beépitést is, de igy mind a 3-ban különbözö lett az emelet elrendezése. Csak nekünk van fennt zuhanyunk, másik kettönek csak wc és mosdo. Nekünk 3 szoba lett fennt, másik kettöben kettö. Kettönknek van erkélye de mienk utcára néz szomszédé hátra.
Történetünk is megvan, elöször egy orvos lakott itt családostul, majd egy taxisoför, Ö csinált egy lyukat garázsban elfollyon a viz s hetente mosta az autoját. Aztán valami idösebb hölgy lakott itt, eleht soför özvegye? majd Sonjáék Ök 8 évet. Sonjáék az emeleten a 2 szoba közül elbontották a falat részben. Ezt mi visszatettük mikor ideköltöztünk, hagyva egy ajtonak helyet, hogy majd ha kell betegyük.
Aztán ugye nem ugy alakult az élet ahogy elterveztük, hogy gyerekeknek ott fennt 1-1 hálo és közös nappali. Annyira más a két gyermek, hogy nem müködött volna igy ismét falbontás 2 szoba között s ezekböl a szobákbol lopikálva épitettük meg a gardrobszobáikat.

A közvetlen szomszédaink itt laknak miota megépültek a házak. Egyiknek 3 gyermeke nött fel itt, a fiuk motorbalesetben meghalt, férjét néhány honapja irtam, hogy elvitte szivinfarktus. Másiknak 1 lánya van, neki a feleségét rák vitte el. Igy ök 1-1 ember laknak a nagy házakban. Mai mércével mérve ugye fillérekért vették, lak´s bérlése többe kerülne havonta.

A 4. házban mikor ideköltöztünk, egy nagyon aranyos 70-es pár lakott, néhány évvel késöbb mondták már sok a nagy a ház, kert elmentek lakásba s ideköltzött egy 80-as pár. Renováltak, a várostol megvettek még egy csik földet kerthez, garázs és tárolo mögé épitettek egy "üvegkalitkát" ültettek rengeteg virágot és bokrot egy valodi kis oázist csinált bacsi a kertböl. Aztán eladták 2 éve. Idejött egy több gyermekes család, azota épitkeznek, most ugy látszik kész vannak, mert eladják. Kertböl kiirtották a virágokat viszont van hinta, kutyaház, biciglik, labdák s millio játék szétszorva, fotozáshoz összetakaritottak. Emeleten csináltak a ketöböl 4 szobát igy most 8 szoba´s a ház. Fürdöben bidét kivették, van dupla mosdo helyette s fekete falak.
Konyhában még a 70-es pár gyönyörü tölgy konyhabútort tett be, ezt is kivették s modern fehérre cserélték, de látszik eladásra, egy drága fiokos -parktikus- elem nincs benne. Kertbe épitettek kb 50 m2-nyi fa-micsodát. S az árak? Mi 10 éve 725 000-röl alkudva 650-ért vettük, akkor lehetett alkudni, jo idöben voltunk. A 70-es pár 6 vagy 7 éve 1 100 000-ért adta el, a 80-as pár az extra földcsikkal némi renoválással és üvegkalitkával gyönyörü kerttel 1 700 000 -ért 2 éve, most ez a sokgyerekes család 2 100 000-ért akarja eladni. Nem biztos kapnak ennyit szerintem, szoktam figyelni a kináltot, de nem is teljesen lehetetlen.
Nem a mienk nem ér ennyit, nincs üvegkalitkánk, picit kissebb a kert, nincs az egész ház "totálrenoválva" ahogy látom csak a fürdöben cseréltek ablakot, ezért is a " ", de ha fizetnének néhány százezret se költöznék át oda. Mi trendin sem vagyunk renoválva már ahol renoválva vagyunk, de nekem ez a trendi annyira nem jön be, hogy hidegrázást kapok hányingerrel. Én olyat szeretek ami tetszik, ma is tegnap is meg holnap is. Amiröl nem sir le az évszám, egy ház nem egy trendi retikül vagy cipö vagy polo, bár én ezekböl is inkább a kalsszikust szeretem, s 20 évesen is azt vettem fel ami jol állt, akármi volt a divat ;) Brrr.... ....S semmi olyan nem várok, az enyém szebb vagy jobb, nyugodtan tetszhet a másik pl konyha jobban mint az enyém, erröl vannak renoválos képek itt: http://gabriellas.webalbum.se/ren többit nem is igazán lehet összehasonlitani, szoval csak mutatom a szomszéd "zöldebb vagy sem füvét", de teljesen mindegy zöldebb vagy sem, más. A más pedig érdekes lehet, az az jelen helyzetben nekem most az ;) ...S boldog vagyok a nem trendi házikonkban a kicsi költségvetésünkkel, a kicsi lépéseinkkel ahogy apránként alakulunk, de ugy ám hogy ránk passzol a kicsi miljönk mint kézre a kesztyü;) Szo mi szo néhány százezer koronát simán bele tudnék épiteni a házba, gondolj bele mibe kerül 1-1 cakumpakk fürdörenoválás, s van 2, vagy jo lenne üvegkalitka oda ahol szomszédnak a fa-micsodája van, nem nem 50m2, kissebb, akkor lenne tavasztol öszig röpde kismadraknak benne kialakitva vagy egy medence kertbe tetövel és a tetönkön napkollektoral melegitse fel medence vizét..lehet álmodni s nem is felesleges, de tudni kell hol van a határ s nem azután vágyakozni ami nincs, hanem annak örülni ami van. ... S ami van is több mint valaha reméltem, hogy megadta sors gyermekek itt nöhessenek fel, hogy van anyu is apu is velük s a legfontosabb talán, hogy anyu és apu a mai napig szeretik egymást. Na már ezért sem vagyunk trendik :))))

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése