csütörtök, szeptember 2

Elliot

Annyira jo kismadár, néha rémes hangon trombitál/fürészel, ennyi s egyébként olyan nagyon-nagyon jo.
Ö jön-megy és játszik-játszik, vagy leül és dumál. Már uizni is tud, mekegni is, ááá-zni olyan kisbabás hangon mint Lili.
Kalitka rácsukva nagyon ritkán van, semmi rosszat nem csinál, nem rombol, néha Lilistennö 1-1hülyeségét probálja utánozni, akkor leállitom, de ez nagyon ritka. Ö nagyon elégedett a több játszotérrel, pakol, megfog valamit s megprobál felkapaszkodni feljebb.
Ma elmentem aludni egyet s becsuktam kalitba, ott is jön-megy és játszik-játszik. Elégedett. Este kislámpával vagy sötétben nem akar kalitban lenni, betelepszik nyakamba. Éjjel velem alszik, el ne hagyjam!
Tegnap megpusziltam Lili feje bubját aztán kezembe fektettem s a pocakját is erre Lio nyakamba ugrott, dugta a kis fejét, csörét, ki ne maradjon valami jobol. Bizalma naprol napra nöl. Már vakarozni is mer nyakamban, akkor is ha éppen utközben vagyok valahová. Lili keményebben, stabilabban tud fogni az ujjacskáival, mint Lio a kis kacskákkal, igy ez nála még nagyobb dolog, hogy akár egylábon is mer már rajtam állni. Repülni és landolni egyre pontosabban, folyamatosan ügyesedik.
Nem tudom valahogy megnézni öket hátulrol, pont párhuzamosan lennének egymás mellett, gyanus Lio kicsit hosszabb Lilinél, de vékonyabb. Figyelem sulyukat is, hisz Lili eteti, nem akarom ez miatt fogyjon, de mind a kettö hizott, Lili 450 g, Lio 405.
Ha eszem s nem kap szépen otthagy, ha látja felesleges kérincsélni akkor feladja.
Ha Lili nincs kiengedve akkor felmászik kalitjára és onnan néz be hozzá, vagy nyomtatora telepszik s ott várja Lilit, de van Lili onnan is eteti, persze engedem ki Lilit is.
Egyre kevésbé féltékenyek egymásra. Lili kalitja viszont Lilié, Lio kalitja is Lilié. Hiszi Lili. Probáljuk meggyözni szépen nem igy van ám. Most már Lio kalitjábol nem rögtön zavarja ki vagy nem olyan hevesen, szoval ha lassan is de alakul. Saját kalitját zárni kellett hetekig, most már nem, a kaja miatt jobb ha nem kell zárni, vagy bemegy Lili inni a sajat táljábol.
Hogy fognak-e egy kalitban lakni? Nem tudom, annyira nem is fontos, ha akkor igen ha meg nem akkor nem.
Lilit is remekül elszorakoztatja a kis zödség, de rám is szüksége van most is, jön, idebujik, ugy egészébe nézve meg ugy tünik elégedett a körülményekkel avagy ritkábban adja a fejét a rongálásra, jobban el van foglalva, kevesebb ideje van baromságokra.
Sajnos ritkábban beszél, de talán ez mulo állapot, Lionak naponta van uj hangja vagy szava, talán nyelvzseni, talán mivel kevés elfoglaltsága volt kifejlesztette ezt, igy foglalva le magát, aztán most erre vagy ebböl épitkezik tovább.
Valahol ha Lio lett volna az elsö s Lili a második, meglepödtem volna, Lili sokkal *keményebb* madár, jo ez, hogy igy alakult ahogy történt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése