hétfő, március 2

Az uj életünk elsö napja...

..mondtuk szombaton. Pénteken dolgozott utoljára férjem a munkahelyén. Nem is válság miatt, hanem volt cégének egy dán céggel összetüzése. 2 millioért leszállitottak anyagot, dánok azt mondták nem ezt kérték, per lett. Azt hiszem elsö és másodfokon is megnyerték a svédek, de 3-ad fokon már nem. Igy bukták a perköltséget is meg az anyagot is ami már 4 millio. Kis cég, kb 25 alkalmazottal, bankkölcsön és 2 év alatt visszafizetni kamatostol. Nem ez volt az elsö gond dánokkal, de eddigi pereket mind megnyerték + a peren kivüliek, igy fönök azt mondta ez volt az utolso eset, nincs több bonyodalom dánokkal. Hozzátartozik, hogy svédekkel sose volt per. Aki dán vonalat intézte, 2 ember a mühelyböl és férjem akiknek felmondtak. De férjem munkájára ezután is igényt tartanak mint konzul, ha sok a melojuk vagy ha programozni kell. Azt most kell, igy Daninak kb 40-60 ora munkája erre a honapra már van.

Csütörtökön kapott választ Munkaügyi Központbol, hogy öteletét jová hagyták, amit csinálni akar mint vállakozo. Idén ezt nagyon megszigoritották, viszont a 4 honap helyett 6 honapra adnak némi támogatást. Nagyságrenben ez a havi rezsink negyedrésze kb, akkor még nem vettünk se kenyeret, se cipöfüzöt, viszont p é n z, ez is. Ki is számoltam, hogy ha havi 100 orát dolgozik -elszámolhato melo, mert ugye csomo nem az- akkor már ott vagyunk ahol voltunk. Svéd adozást vette át Magyarország ugye, nem kell ecsetelnem a befizetni valokat.
Irodát még 5 honapig használhatja, ki van fizetve, fél év a felmondási idö, s el is felejtették felmondani decemberben. Ha pedig ugy alakul, hogy nagyon jol, akkor bérli tovább Dani, ha nem akkor itthonrol fog dolgozni. Csinálta már néhány honapig és jol megvoltunk, viszont szereti az irodáját ami egy irodaházban van, kb 20 szoba és a többiekkel együtt kávéznak, beszélgetnek, jol megvannak.
Csütörtökön kapott választ arra is, hogy azt hiszem az egyetlen szervezet, akik minöségi elismerést adnak ajánlások után, vagyis most van 3 betüje is, amit használhat, garancia arra Ö jo. Ezen a szervezeten keresztül mehet igy a biztositása is, ami muszáj hogy legyen. (Eddig még egy ház sem dölt össze, amit tervezett, rosszul sem tervezett, de ez akkor is kell.)

Szoval az elsö, hogy legyen 100 ora, ekkor már egyenesben vagyunk, de ebböl még nincs aranytartalék, ami viszont kell, ha éppen üresjáratok lesznek vagy uj ez-az kell, beruházni.

Amit én tudok segiteni, hogy tapasztalatot osztok, voltam vállalkozo itt is, otthon is. Okosságokat gyüjtök a neten, csinálom majd a könyvelést, aminek ellenörzése + évi 1x revizor szintén költség lesz.

Most kb ugy érzem magam mint egy lufifej, a szemeimhez szöveglufik tartoznak, azokba az van irva pénz. Pénz, pénz, pénz. A további életünk, biztonságunk ez most. Még néhány honapig tuléljük, aztán lehet nem. Sosem voltunk gazdagok, hozzá vagyunk szokva árcédula leséshez, amikor jobban éltünk sikerült valamennyit sporolni is, no ez van belerenoválva a házba, most jobb lenne ha bankszámlán csücsülne a pénz. Félek, félek és félek. Vagyonunk egy értéke 2/3-áig bankkölcsönnel terhelt ház, egy 4 éves kombi, és az örökségem, a Bp-i panel. Egyik sem lenne jo ha eluszna. Átbögtem magam ebbe az évbe, karácsonykor derült ki felmondanak neki, azota hol feketén látok, hol szürkén, néha probálom látni a napot felhöktöl, csak pár sugarat, ez a remény, akár még jol is elsülhet ez az egész. Bár csak igy lenne.

1 megjegyzés:

  1. Ki tartás, bár attól nem jobb senkinek, de mi is hasonlóan vagyunk. Ki kell találnunk valamit :) és képen röhögni a világot!

    VálaszTörlés