hétfő, február 1

Dani a mosogépszerelö:)

Mosogép már honapokkal ezelött kezdte, hogy idönként leállt, nem öblitett tovább. Aztán hetekig ment gond nélkül, mostanában viszont már egyszer sem mosott végig.
Mivel a régi géppel (egy uj AEG-val, visszaveszekedtem az árát) pont ez volt a gond, hogy ruhában maradt a mososzer, Tisszi meg ekcémás lett, s most mososzer pöttyöket is találtam már ruhában betelt a pohár. Hiába az ujra öblités.
Mivel száritogépre a semmiért, vagyis hogy a második adag szerelök végre megmonják hogy vagy ezt vagy azt kell kicserélni a gépben, forintositva 75 vagy 100000 csak az alkatrész, s ezért kb 2 heti kajapénzt már kifizettünk, mondtuk ide szerelö nem jön ismét. Egy jo kis modern mosogépnek 5 év az átlagéletkora, mi ráádásul nem átlagcsaládnyit mosunk, kb 10x megy a gép hetente, igy akkor ennyi volt.

De mivel egy jo gép... na mi is a jo nekünk? Hát a mai gépek viztakarékosak, de olyannyira, hogy nem öblitenek rendesen. Igy ide olyan gép jöhet csak be, ami tud extra vizet adni a mosáshoz/öblitéshez és tud extrán öbliteni. (Elég sokáig öblitettem ugy ujrainditom a gépet, nem vagyok hajlando!)
Szoval mivel egy ilyen "okos" gép, bármelyik gyártonál jo drága +centrizzen is legalább 1400-as fordulatszámon, ha lesz száritogép ismét akkor azért -sokkal több energiát elhasznál a száritogép a száritásra ha nincs jol kicentrizve- ha meg nem lesz akkor azért, ne 2 napig száradjanak a ruhák, igy is állandoan a száritokat kerülgetjük, meg állandoan mosunk is. Mosokonyha penészedik, ott nem lehet száritani ... na..penészedett, amikor száritottam ott, most nem penészes, ne is legyen.
Ha meg drága de 5 év az átlagéletkor, akkor kapják be, Miele, kicsit drágább, de legalább birja a strapát és az éveket.
Nekiálltam keresni, összehasonlitani.. 6 kilos vagy nagyobb gépet akkor már, sok a ruha, paplanok 2 hetente mosva... No a Miele 6 kilos gépeken nem volt az extra viz funkcio csak az extra öblités. Akkor 7 kilos, viszonylag szolid, nem kell 22 féle foltra programozhato meg külön függöny, párna, cipömoso program, majd megoldom ahogy eddig is. De ugye igy sem olcso.
Megmondtam Daninak az árat, hát lássatok csodát, Dani elkezdett gondolkozni!!!

Bement a gyárto honlapjára -száritogép szerelök ota nincsenek meg a kiskönyvek gépekhez- s megkereste mi az F3 hibakod amit gép kiirt.
Dugulás.
Ugy 2-3 hete, akkor éppen ment rendesen a gép, Dani kipucolta kérésemre alul, ahol kell néha, talalt 5 db 1 kr-ást. Utána kezdett nem öbliteni, amire megjegyezte barátosném" lehet pénzbedobással müködik":))) Most ismét kipucolta, talált még 50 örét meg egy csattot, homokot. Gép leállt. Erre ismét nekiállt, még alaposabban, ismét 50 öre. Ezután már ki se pumpálta a gép a vizet, lehet megharagudott összes vagyonát elcsorta? Leengedte vizet tálakba, aztán már a csövet piszkálta, s ismét 50 öre meg egy csatt és homok.
Ezután végigment a program, rendesen öblitett, centrizett. Akkor lehet most jo.
Dani boldog, kérdés miért jobban? Mert meg tudta csinálni, vagy hogy egy hülyeseg miatt nem dobtunk ki egy szépen moso és rendesen öblitö gépet vagy mert számlán marad (egyenlöre) az uj gép ára? :)))

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése