hétfő, február 1

Tanulás és pénz

Egy szöszenetböl indult Metikussal, hogy szakmunkásképzö 2,5-ös átlagért adnak havi X összeget, de az egyetemistáknak családi potlékot sem...
Az okos ugyis tanul ugye ;) Államnak meg kellenének azok az emberek, akik ilyen munkákat elvégeznek, szoval valahol érthetö, miért és kiket támogat. Az egy más dolog, hogy nem támogatni kellene, hanem.. ugrunk.... a lényegre, amiért is irok.

Mizo lánya tanul felsöoktatásban, Metikus fia hamarosan fog, de akár Mágnyesnek is jol jöhet vagy valakinek ha idetéved...

Nagyon sok támogatás van, csak nem tudnak rola az emberek. Angolul kellene föleg keresni, "Scholarship & Grants". Nagyon sok nem országhoz kötött, vannak tanulokat akár általános iskolai szinttöl, egyetemiestákig, müvészeket, sportolokat, fogyatékosokat, több gyerekeseket, nyugdijasokat... stb.. támogatok.

http://www.globalgrant.com/ (felül angol zászlo, akkor angolul lesz) könyvtárban, egyetemen talán ingyenes hozzáférhetö otthon is, ha nem akkor kérni valaki barátot más országban tanulot szedjen le infit. Ára most havi 2000 ft kb, szoval az se annyira vészes, visszajön.

Metikus: https://www.studera.nu/studera/1374.html itt is lehet nyelvet váltani, itt nem kell fizetni azért tanul, EU országbol, nem tudom Dánokna´l hogy megy, ott volt valami változás, azt sem itt mennyi ideig lehet maradni tanulni, ha érdekli nézzen utána. Albi 2500-3000 kr, ha tanuloi koleszt vagy mit sikerül az kevesebb lehet, ha osztozik lakáson akkor is, Stockholm persze drágább. Tisszi volt tannénije kiadott szobát pl, olyan is van.
Pécsre ne engedd koleszba vagyis nem tudom hány kolesz van egyik ismerös lánya valami számitogépesvalamit tanul ott, rémes volt a kolesz, wc-re is laptoppal járni, de erröl van aki nyilván többet tud mondani. Aztán ami még eszembe jutott, hogy jo lenne valamihez még kedvet érezne, nagyon sok a tolmács akár fordito is, könyökharc, föleg a gyakori nyelvekböl, ha nincs ismerös-ismeröse hálozat, akkor...tudod. Erre éveket és rengeteg pénzt belefektetni kicsit nagyon rizikos. Viszont lehet vonzaná angolul tanul valamit, valami mást amiböl valoszinübb meg is tud élni, mit? Fogalmam sincs, valami élhetöt-megélhetöst, lehetöleg olyat amivel külföldön is el tud helyezkedni, ha ezt akar. Sose tudni elöre. Persze mennyit lehet beleszolni..semmit szinte, de egyenlöre Ti fizettek, s borzaszto nagy csalodás belefektetni idöt, energiát s utána ne´zni a nagy semmit. No, bocs, semmi közöm hozzá csak kikivánkozott.

1 megjegyzés:

  1. Azt áláírom, hogy kellenek a jó szakmunkások! De aki szakmunkásképzőben csak 2,5-ös átlagot tud elérni (azt is azért, hogy pénzt kapjon), abból szerintem még szakmunkás se lesz, nem hogy JÓ!

    VálaszTörlés