péntek, augusztus 13

Elsö 3 hét Lioval

Föleg az elsö napok teltek gyorsan, pénteken este hazavittük, szombaton Mizoéknál voltunk, kedden állatorvosnál, s szombaton nem hittük el Tisszivel bö hete már, végigzongoráztuk a napokat, hogy de bizony. Most pedig már 3 hete. Olyan nagyon-nagyon jo, most is eteti Lili, a viták sokkal ritkábbak már köztük.
Lili ugye félt, na még Lio is, de kemény pacák ez a kis talpain, nem tojta össze magát ha Lili közeledett, viszont figyelmes volt, ha kellett inkább elreppent, 2x kardoztak is, amit kicsit hagytam aztán szétválasztotam öket.
Napokig akarta Lili etetni, Lio nem jött rá mi is van, aztán csak összeállt, most meg már képes ö dugni a csörét adjon neki.

Repülni éppen tudott Lio, de a kis kacska lábaival neki bizonytalanabb a landolás, s hát nem is igazán tudott landolni, vagy csak a hely ujdonsága, de néhány nap után már át mert reppenni a karikára ami logott ajtofélfárol, aztán szépen talált még néhány leszállohelyet. Kezdett belerázodni mikor meg hazajöttünk, itthon ujra tanulni kellett az uj helyeket. Konyhába hamar kitalált, de vissza dolgozoba itt ugye be kell kanyarodni, már nem, szépen tanitgattuk Lilivel. Egyre biztosabb.

Máriatövismagot pár szemet elfogadott már régi gazdinál, aztán megtanulta imádni pár nap alatt s megtanulta kicsipni is ujjaim közül vagy levenni tenyeremböl.
Lilivel trénigeztem, Lio vállamon, -ugye ekkor Lili a tréning miatt nagyon elfoglalt, imádja csinálni, ez is alkalom volt szokják egymást közelebbröl- aztán egy mag ide egy meg oda. Megtanult Lio pusziszkodni is, már itthon pedig maggal tanitottam ne féljen a kezemtöl, elöször csak 1 lábát rakta rá elérje a magot, aztán már rámászott, most már ugrik is kezemre. Jo kis modszer a kéz nem bánt gyors megtanitására.
Vállon szeret ülni, szépen lassan haladunk azzal, hogy taxizzon a kezemen is, most már többször elöfordult nem masirozott fel a vállamra s egyre többször elöfordul marad rajtam ha megyek valahova. Tegnap már mosogatogépbe pakoláskor is kapaszkodott belém, hajlongtam. Egyre gyakrabban ok nélkül is rámszáll, leszállni repülés után az egész családot használta mig rájött hol vannak neki kedvenc leszállohelyei. A sajtos sziv, Lild-böl neki is kezdvence, nem csak Lilinek, persze csak picit kapnak belöle. Zacskozörgés s jön mind a kettö.

2 napja este már mindketten vállamon voltak, csikorgatták csörüket elégedetten, ugy ne´ztünk tv-t, aztán csak sikerült Liot rábeszélni menjen Tisszihez, tegnap is rajta bobiskolt, amitöl persze Tisszi is olvadozik.

Most már elöfordul mindketten vállamon vannak, vagy mindkettö székem háttámláján, képernyön, itt-ott, az az közel egymáshoz etetésen kivül is. De az is elöfodul Lio inkább odébb megy meg már az is ö mer Lili közvetlen közlében leszállni.

Nem, nem kell "házasok" legyenek, elég ha napközben elszorakoztatják egymást.
Lili persze most is jön, ugyan olyan cuki mint volt, féltékenysége csökken, s bizony sokszor az helyett rajtam logna, Lioval van elfoglalva. Ez pedig igy jo. Szeretetadagunk igy is megvan, már Lio is beledugja csöre´t számba, puszilgassam.

Lili Bp-en kevesebbet beszél, idegen helyen szinte semmit, miota hazajöttünk se volt szoszátyár, most már ez is alakul. Napokban fürdöben 2 uj szava is volt, hello és tudod. Hellozni Lio hellozik, Lili tréningnél erre a szora integet, az az a szot ismerte, nem volt kedve mondani, most meg lett. Lionak szokta mondani kérsz és kukucs, ha eteti, tegnap meg mikor Lio hátrált, rászolt: Mit csinálsz?

Lio viszont mondja amit tud, beszél is utánozik is, Mit csinálsz, Mi van, Mit akarsz vagy Mi van pi,-Piri-Pirika, anya´d, anya, kurva anyád, hülye Zöldi, Lioliolio, Lio, Gábor, mérges vagyok azt egyszer mondta, semmit azt is egyszer. Ugat, trombitál, csönget, csipog, fütyül, haha, hehe, hoho, stb... Én meg arra tanitgatom okos Lio;)

1 megjegyzés:

  1. Azért írhatnál róla bővebben, hogy hol, hogy találtatok rá, miért adták el, stb. Több tenyésztőt végig jártatok, vagy eleve oda mentetek. Nem szeretem ezt a nagy titkolózást! :)

    VálaszTörlés