csütörtök, augusztus 19

Elkezdödött az iskola

Itt több az évközi szünet és ez jo is, van összel 1 hét, általában november elsö hete, aztán karácsony körül 3 hét, január 6.-a az még ünnepnap itt, az után valamikor szoktak kezdeni, majd egy hét sportszünet február végefelé kb és a husvéti 1 hét. Igy kb 2 havonta van pihenöjük és bizony látszik is rajtuk elfáradtak, jok ezek a pihenök.

Tisssziéknél 6 hetedik osztály volt, olyan kb 20-huszonpár gyerekkel, na sporolni kell igy az egyik osztályt felszámolták, ott csak fiuk voltak, valami focis vagy hokis osztály volt, kaptak néhány fiut. Reméljük müködni fog, nagyon jo osztályuk volt, sokan szerettek volna átjönni hozzájuk, tanárok kedvenc osztálya is volt s az összes tanár 1 kivételével, az angolt aki tanitotta, nagyon jo volt. Most még nem tudom, lehet Tisszi már igen tanárok mennyiben változtak. Egy nagyszáju-zavaro fiut is kaptak, hát remélhetöleg elég erös az osztály és pozitiv irányban befolyásolja, talán ráérez nincs szükség butaságra.

Szerencsére az adók jovoltábol összes könyvet, füzetet söt még ceruzát meg radirt is kapnak ingyen. Aztán ha valami tönkremegy/elvész akkor potolni kell, fizettünk már ki néhány könyvet az évek során, föleg Chris hagyja el a dolgait, fejét csak azért nem, mert ugye odanött a nyakára. Persze ceruzákat, radirokat folyamatosan veszünk, azt Tisszi is elhagyja. Fürdölepedöket is évekig folyamatosan vettünk, azokat is elhagyták. Sportcipö, ruha az kell.

Tisszinek cipö is kell, vettünk ugyan otthon, de az most kivételesen nem lapos, trottör, egybetalpu meg flipsz-flopszot, azt meg zoknival nem tudja felvenni, s most azért már 20 fok alatt van a hömérséglet reggel esökröl ne is beszéljünk.
Én viszont miota hazajöttünk még nem hagytam el a biztonságot ado 4 falat, pontosabban nem merek a kishelységtöl eltávolodni. Már utazás elött egy héttel ment a hasam, szokásos, idegesség. Aztán otthon is ment, ez is szokásos, kivétel tavaly összel volt, akkor nagyon nyugis voltam egyedül otthon. Aztán jöttünk haza, reggel a hotelban, estefele még volt idö megvárni hogy találjunk benzinkutat no de azota egyre rosszabb. Ha érzem teker akkor 1-2 perc s rohanni kell. Volt hogy 10-szer, sokszor 5, ha csak 3 az jo nap. Fogytam 5 kilot, ha nem ettem rosszabb, persze diéta, tegnap már odéig jutottam, kértem Danit hozzon glutenmentes kenyeret, tésztát, nem talált.
Na persze, megyek dokihoz, mondtam ezt a hetet a tegnapi sulikezdéssel kivárom, hátha nyugisabb...aztán lehet már holnapra elfogy a cérnám, de ugye... na mit szoktak ilyenkor csinálni a második körben...hát igen azt, hashajtás, beöntés és kukucs elöbb felpumpálnak levegövel, na valahogy annyira nem vágyom rá, 20 éve csinálták az böven sok volt.
Van ugyan egy jo kis gyogyszer, az Imodium és hasonlo azonos hatoszerrel, de mikor allergiás sokkom volt azt is vettem be, a sokk elött. Azota nem merem, hisz nem tudom melyik gyogyszer volt a bünös. Széntablettát lenyelni sem tudom, kisgyerekkori hányos emlék, aztán van Bolus valami, otthonrol, az ugy ahogy segit, igazán most az sem.
Szoval a minusz kilokon kivül elegem van, de félek is most dokihoz menni, de fogok ha nem mulik el. Tisszi még otthon mondta mikor egyik délután tekert a hasam, s mondtam ma sehova, hogy: Na de azon kivül besz... mi bajod lesz? Aztán elröhögte magát. De most is menjünk va´sárolni, tudunk menni vasárnap? Akarsz Malmöfesztiválra menni? stb.. Dani: Nem mész ki bevásárolni? Hát nem. Bocs de most sehová se megyek.

2 megjegyzés:

  1. Jobbulást, ez nagyon sz@r ügy :) De most komolyan, azért menj orvoshoz, a hetekig tartó hasmenés nem játék!

    VálaszTörlés
  2. Köszi, jövöhéten elmegyek. Türelmem is elfogyott már.

    VálaszTörlés