vasárnap, december 19

Szombat éjjel

Köszöni a jo kivánságokat, jol van. Persze nem ugy mint szokott de körülményekhez képest.
Mütét másnapján elment wc-re némi levegötöt megszabadulni s egyre jobban szédült majd kidobta a rokát, majdnem elájult, segitség jött aztán már ágyban vérnyomása rendben volt, s utána mint ha mi sem történt volna.
Érdekes korteremben volt, mikor odért 1 ffi volt, kiderült gyomorgyürüzik, mikor mütét után visszavitték akkor pedig két nö szintén gyürüzésre. Öt nem gyürüzték persze.

Tisszi kedden rendesen lázas volt, pénteken ment ismét suliba. Szerdán estére Chris is belázasodott. Egyéb tünet szinte semmi, Tissz párszor orrot fujt, Chris a torkát fájlalta s láztol Ö csütörtökön dobott rokát, neki kb mindegy van oka vagy "sincs" szinte, Ö rokázik, autoban ha éhes vagy tul jollakott, vagy ra´z az ut, alig billeg a hajo, torka fáj, feje vagy láz, pia, gyomorrontás, stb... én meg már csak a tudattol is sápadok, egyébröl ne is szoljak. Szerencsére csak Ö ilyen a családban. Dani házasságunk kezdetén bepiált aztán roka, másfél évvel késöbb ismét, igy mondtam ebböl ne csináljon rendszert, abba is hagyta. Ugye nem csoda, ha ki nem állhatom a piás embereket, boááá....

Ho az rengeteg van, itt lent Skåneban szombat éjféltöl du 5-ig 40 baleset, 2 halálos. Volt kamion ami 10 m-t zuhant de semmi baja nem lett söförnek felfogta a ho az eröt.

Tisszi barátnöstöl levonatozott Malmöbe, vásárolgattak. Egyik vonat késett egy orát igy pont elérték, futottak elérjék:)
Sok évi épitkezés után 12.-én átadták az alagutat vonatoknak, igy most Malmöben a Trinagelnél is megállnak a vonatok, az ott jol belváros, a pályaudvar is az, de onnan kicsit beljebb kell sétálni vagy buszozni vásárláshoz.

Holnapra a keleti részen fél méter uj havat igérnek, mi pont a sáv szélén vagyunk, a meterorologiai térkép szerint. Oks, autout és autopálya ha Malmöbe megyünk, a gumijaink is jok, szögesek, de.... azokra a kocsikra amik vállalatiak, vagy pl ügyeletes orvost viszi mentöhöz azokra nem lehet szöges gumit, a sok külföldi nyárigumis kamionrol meg... nem tudom miért is nem tesznek inkább bevételre szert, jol meg kellene büntetni öket.

Még 2 hetes sem volt a kocsink, életünk elsö uj autoja s itt az utcánk végén állt körforgalom elött várva Dani vele mikor egy szomszéd utcai szomszéd belecsuszott a kocsinkba. Szerencsére az akkor éppen 4 gyereknek a kocsiban s Daninak sem lett semmi baja, én meg elbögtem magam a kocsi hátsoját látva.
Egy buszos soför irta kb: csuszos uton csak az segit ha lassabban mész, kanyarban sose adj gázt, (meg sose legyen ugye a kuplungon a lábad) keresztezödésekben és körforgalmakban gyakran sokkal jobban csuszik az ut mint máshol. Ha élni akarsz ne hajts ki busz vagy teherauto elé, nem fog tudni idöben lassulni. Persze mindenki tudja, de emlékezni sosem árt;)

Nagyon büszke vagyok magamra, kaján kivül minden megvéve, nem szoktam ilyen ügyes lenni, de jo lenne igy folytatni következö években is. Az is igaz sok dolog nem kellett, mi itt csak egymást ajándékozzunk a Nagycsaládot azt nem, jo vicces lenne ha nem ez lenne a szokás, rengetegen vannak, 6 teso a párjával, 20 unoka azok is legtöbben már párral, 10 dédunoka.
Igy most se Malmö, se tömeg, se dili:))))))))))
Amilyen hoszakadás lehet még az is lehet meg se találnánk az autot vásárlás után:)
Egyszer sok éve igy karácsony elött valamikor Malmöben vásároltunk, ho egy szem sem. Bementünk vásárolni aztán még fel az emeletre s vettünk egy méretes holapátot. Jöttünk kifele s oriási sikerünk volt, rengetegen mosolyogtak ránk, na miért? Volt vagy 10 centi ho kinn, hát "kiástuk" a kocsit, szerencsére a sajátot bár nem az uj lapáttal:)
Minusz 10-15 fokot igérnek jövöhétre, fehér lesz a kara´csony, hát hogy baleset meg mennyi....s 26.-án jelenés családnál. Szo mi szo, nagyon nem hiányzik az otthon beigért esö s lefagyás, az se jobb.

Este elaludtam, fájok-fájok, nem tudom egyhuzamban kialudni magam mostanában. Most meg kukorékolok, becsomagolom az ajándékokat, halkan pakolászni fogok, lehet mosok egy adagot. Szerencsére család jo alvo, nem zavarja öket halk motoszkálás. Lio és Lili egymás mellett Lio boingján alszik:)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése