hétfő, július 25

Ösz van?

Elvileg még nincs, de olyan nagyon öszies az idö, fázunk, zokni, pulcsi, vastag macinaci. Kinn már korábban sötétedik .

Volt ma a vizes megnézni, holnap jön(-nek?) szerelni.
Megn´zi, mondom bidé ki mosdo oda a falra helyette, oda be lehet kötni alul a padlon a lefolyoba bidéébe. Erre Ö, hogy oda a mosdohoz.... n e m !!!! Ide, ja igen...)
Szoval senki sem csodálkozzon ha tapasztalat alapján megyek nézni mit is csinálnak a mesterek;)

Holnap reggel megy Tisszi a 13 napos táborba, mi is lehet ez magyarul Cserkész világtalálkozo talán? Hát megföni nem fognak.

1933-ban Gödöllön volt:
http://www.bibl.u-szeged.hu/ha/cserkesz/index.html

"

A harmincas évek egyik jellegzetes mozzanata volt a cserkészmozgalom eleven jelenléte. Ez persze közel sem volt magyar sajátosság, de egy nagyszabású esemény révén ez a népszerû gyermek- és ifjúságnevelési mozgalom 1933 nyarán a világhíradók témájáva tette Magyarországot.

A IV. Cserkész Világtalálkozót, a Jamboree-t Magyarországon rendezték, a gödöllõi királyi parkban.
A Jamboree az általános értékelesek szerint jól sikerült, de a szerényebb gazdasági lehetõségek, a tolakodó "nemzetpropaganda" sokakban keserû szájízt hagytak.

A Jamborre-t természetesen megtisztelte jelenlétével Robert Baden-Powell (1857-1941) is, aki a cserkészet nemzetközi alapítójának számít. Az ünnepélyes táborozás és találkozó hazai szervezõje gróf Teleki Pál volt, aki már a 20-as évek óta tevékenykedett a hazai cserkészmozgalomban, többnyire, mint "fõcserkész"."




S most innen kimásolva: http://ajobbik.network.hu/blog/a-jobbik-hirei/cserkesz-vilagtalalkozo-svedorszagban

"felderítők cím ki, hogy egy hatalmas világ dzsembori Svédországban
Több ezer fiatal elszánt felderítők cím le egy hatalmas világ dzsembori -, hogy csatlakozott a többi cserkészek országokhoz, mint Irán, Irak és Zimbabwe.

Nagy-Britannia eddigi legnagyobb kontingens a felderítők utazik Rinkaby Svédország déli részén, ahol majd új készségeket kell elsajátítaniuk Keverjük össze felderítői rengeteg más nemzetek köztük Angola, Bhután, Kambodzsa, Kongó, Haiti, Izrael, Libanon, Egyiptom, Mongólia, Mozambik, Pápua Új-Guinea, Sierra Leone, Suriname és Ukrajna.

A 5000 brit fiatalok kísérik felnőtt önkéntesek, akik dolgozni napi 18 órát, és fizetett 1000 £ a közremüködésért.

Bear Grylls, a Born Survivor televíziós műsorvezető és a legfőbb cserkész, tapsolt nekik, mondván: "Bár sokan tudják, hogy a cserkészet lényege a kaland, gyakran nem veszik észre, hogy a felnőtt önkéntesek csinálom, éppúgy, mint a mi fiatal tagjai a részvételüket.

"A Cserkész Világtalálkozó jó példa erre.

"Az elmúlt során dzsembori felderítők képes lesz teljesíteni az embereket a világ minden tájáról, hogy részt hihetetlen kalandok és tapasztalatok, valamint kifogásolható gondolni a globális problémák új megvilágításba helyezése.

"Ezért cserkészet egyik legnagyobb ifjúsági mozgalmak a Földön, és miért vagyok annyira büszke arra, hogy része a jelennek és jövőnek."

A kaland kezdődik holnap, amikor a cserkészek indult Londonból.

A rendezvény, melyet minden négy évben, csak tette lehetővé, mert a 8000 önkéntesek, akik feladják a saját idejüket a siker érdekében.

Szabad Hírek



S itt a link a mostanihoz:
http://www.worldscoutjamboree.se/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése