csütörtök, május 20

Irok kicsit

Zajlik az élet, s mivel Lili sincs jol, nincs is kedvem irni. Zabszem a hátsomban, holnap altatja doki és endoszkopozza. Többet erröl egyenlöre nem akarok irni.

Megvan nappaliba a butor, mindenki örömére. Néha még Dani is betelepszik egy kis tévézésre, Tisszi meg folyamatosan becsábit, 1-1 filmet megnézünk, közben fogni kell a kezét. Fogom én boldogan, már ugy sincs sok idöm, hisz majd azt akarja valaki más fogja;)
Amivel harcolok és harcolok az a rend. Még mindig nincs rend, de alakul, csak a vége az még odébb. Könyvek pl még mindig nem *jöttek* le emeletröl, de könyvtár az szinte tele már könyvekkel is, mappákkal is meg a gyüjtött lakberendezös-házépitös-barkácsujságaimmal is, egy polcnyi fotoalbum is van. Ebböl az lesz, hogy a vitrin hátuljában is könyvek lesznek. Van 140 liter (2 db 70 l-es müanyagláda) videokazetta, egy részüket át kellene játszani, persze videolejátszonk az már nincs, venni kéne már ha kaphato még.
A nappaliban ami volt polcrenszer/vitrin alias szekrénysor, azt behuztuk ide dolgozoba, ami itt volt nyitott polcok, 5m-es függönyanyaggal takargatva, madarak ne garázdálkodjanak, az szétszedve garázsban, ebbe csak belezsufolva a cucc, majd szortirozni kell, nappaliba pedig másik szekrénysor lett abba szintén bezsufolva a cucc, nem uj a butor, de jopofa és jo, klasszikus, családdal közösen megállapitottuk, senkinek sem tetszik a modern szögletes se fabutorban se ülöbutorban. Az ülögarnitura tiszta bör, jol lemostuk, fekete, egy 3-as szofa és két kényelmes fotel, elég könnyüek, nem olyan nagy robosztusak, bár jöhetettek volna, de nem volt éppen. Majd jo kis reclinerest szeretnék, majd... ez meg majd mehet fel valamelyik gyerekhez, de most ez van és most ennek örülünk, ha meg hosszabb lesz a takaronk, akkor hosszabban nyujtozkodunk. Szekrénysorhoz van tv szekrény is.
Asztal az nincs, s mivel igy most eleggé kevés ami passzol mind szinben, mind stilusban, azt se tudom mikor lesz. De ez már kicsi probléma. Egyenlöre, majd ha honapok mulva se találtam akkor lehet tépem a hajam;)

Konyhába végre van helyes szinü festék, már rájöttem egyik sarkot nem elég szépen simára gletteltem, igy oda még vissza kell térnem, aztán ha az is jo mehetek rá a végleges szinnel. Végül is abban az áruházban kevertettem be Malmöben ahol a konyha falfestéke´t anno, csak ez ugye fürdöszobafesték, birja strapát. Asztaloskodnom meg majd még kell konyhában, de sebaj, annak is eljön az ideje, hogy kertben "a tetö alatt" -ahogy hivjuk, ott az asztali körfürész- serénykedjek.
Az még odébb ugye, garázsban, tetö alatt, tároloban is rend legyen, no meg még az emeleten gyerekeknél is van befejezni és rendbe tenni valo.
Ide a dolgozoba, müanyag padlot szeretnék, itt is ki kell festeni, végleges butorra is szükség lesz, szoval a kész az odébb, unatkozni biztos nem fogok még honapokig, meg egyébként sem szoktam, hisz mindig kitalálok valamit, ha nem renovála´st akkor mást. Öszintén: a renoválással már a nem létezö hocipöm is tele.

Sikerült megtalálnom Lili ikrét, olyan cuki mint Lili, szintén nagyon bujos, azt hiszem a "kézzel etetés" az nagyon jol sikerült, pontosabban ez ugy néz ki, hogy nagyon szépen kézben is voltak, foglalkozva volt velük mikor babák voltak, hogy ennyire kedvesek lettek s ilyenek voltak kezdettöl fogva ahogy hozzájuk/hozzánk kerültek a lányok. Melissa az ikre neve, ö néhány szot beszél csak. Lehet nálam ö is mondtokat mondana, amennyit jár a szám;)

Végére hagytam a legjobbat:))) Ma kezdödik a madárnevelös, madárak viselkedését megértös tanfolyam, állatorvosunk tartja. Akik voltak, azok nagyon pozitivak szoktak lenni, várom nagyon és nagyon-nagyon kivácsi vagyok.
(Most irtam Grincike és nagyon várom, hogy Nálad legyen végre és irogathass már a kis pirosseggüdröl:) )

1 megjegyzés:

  1. Na, végre, hogy írtál. Nekem a piros seggüm még csak 6 hetes, sajnos. Amelyik eredetileg az enyém lett volna annak az egyik lábáról 1 ujját le kellett venni. Igy lemondtam róla, mert igy nem tud a rúdon biztonságosan ülni. Ez egy fiatalabb széria lesz amiből választani fogok egy kisfiút, ha lesz köztük. Lilikének jobbulást, Neked meg nyugalmat kívánok.

    VálaszTörlés