hétfő, december 31

December 31

Ismét elszaladt egy év, tény nem volt unalmas. Nincs összegzés, pörgés van.

A fürdö kész, -majdnem- bár van ami nem ugy lett ahogy akartam -ezért is "majdnem"- fényképeket majd teszek fel ha kész lesz teljesen. Szép, barátságos, nem hideg-hangulatu bár kölapos, tegnap végre a polcok is felkerültek, pár aproság azért még hiányzik.  A zuhanykabin az csucs, letojtam lesz benne rádio, erre bekapcsolom. Maga a zuhanyfej tekerhetö, maszirozás, vagy lágy permet, erös sugár vagy alig és persze vizsporolos. Van belsö világitás, -este alig-fényben lazulni lefekvés elött, imádom- kinyomja a párát ha bekpacsolom gombját, stb... van hátzuhany de az kb semmi, van plafonon is egy zuhany az viszont nagyon jo, én aki mondtam azt biztos soha nem fogom használni, utálom. Ezt nem. Lio pedig imádja, elalél töle, ugy tartja magát ahogy soha korábban. Sajnos Lilinek a régi volt a Fürdés, ez még mindig uj, nem jött még rá ez is ugyanugy használhato, élvezhetö.
Ma már a padlofütés is bekapcsolva, (ki kellett száradnia a betonnak) a törölközö szárito melegitett eddig ami nyitott ajtoval ha nem volt nagyon sok minusz C° kinn akkor elég is volt.

Hátra van lépcsö festése ez némi csiszolással füszerezve, utána-falak festése renoválotapéta ragasztással elöszobában, a lépcsönél a plafonra is (hogy fogom azt felérni?) emeleti hall, lent pedig a folyosón is. Ez a renoválotapéta 1 m széles és igy nem kell lefoszlatni a jelenlegi millioszor festett üveggyapot tapétát, kivéve a  folyoson, ott tapéta van s már majdnem leugrott utolso festésnél, persze most majd nem ugrik, ugy kell majd imádkozni néki, mindig igy szokott lenni. Mivel OSB van mögötte, nem gözölhetem.
Elöszobában a kicsi gardrob okos berendezése, hogy be is férjünk és kéznél is legyen a napi kabát-cipö-sapka, stb szükséglet.
Papeszszoba befejezése, utána nappali kifestése.
No és ez-az aproságok.
Ha pedig majd viszketne a tenyerem, majd ismét kitalálok valamit amit át lehet epiteni;) jajjj neeeeeemmmm, ugy szeretném ha már végre rend lenne:)

Testem elég jol viselkedik, de persze fékez is. Még mindig kell az opiátos fájdalomcsillapito is, a másik is. DE! Mivel sokkal kevesebb a sressz és uj ágyam/matracom is van  kevésbé fájok, jövöre megprobálom csökkenteni a mennyiséget.  Szivem egész jol viselkedik, vérnyomásom is.
Ugy néz ki a lányom tölem örökölhette a felszivodási zavarát,  megkaptam én is a négyszeres dozist, csak éppen a vasszeget is megenném, nem megy. Viszont csökkent a fáradtságom még igy is kevesebbet nyeldesedek le. Sikerült 4-5 kilo zsirtol is megszabadulnom, de még van felesleg, ugye pajzsmirigyemre is nyeldesek, a pajzsmirigy-gond sem könnyiti  a fogyást. Sikerült egy jo börgyogyászhoz beesnem, adott kencéket és jok, viszont egy szörnyü nögyogyászhoz is beestem, (régim elment nyugdijba)  az elég süket férjem folyoson kinn hallotta üvöltök, ilyen élményben sem volt részem pedig volt már néhány turkálohoz szerencsém a hosszu nöi életem során. Egy müanyagcsövet dugott fel a "torkomig" és tekergette vagy 3 percig, fentröl is legyen anyag, a belsöm az ugy görcsölt pillanat alatt mint ha szülöszobán lettem volna.  Legalább negativ lett a szürés,  s olyan rémes volt  a vizsgálat, hogy megszünt a baj;) na persze nem ezért.  De hogy én ezek után mikor merek nögyogyászhoz menni az nagyon nagy kérdés. Kb soha! Ehhez a vadállathoz (nö) pedig plane soha!
A körzetihez is kellett volna mennem novemberben, de pont aznap alig idöeltérésel viszont Tisszit kellett vinni vissza a gyerek gasztrora az egyetemre a nagyvárosba. Lemondtam a saját dokimat, nézett uj idöt nekem az ápolonö, nincs, "akkor felteszlek a várolistára" -mondta, azon sem volt hely, hát van ez igy. Ez nem akut, arra egy másik dokihoz beszoritottak volna,  ahogy Tisszit is, Ö napokban kapott antibiotikumot arcüregére. Majd *jövöre* megyek a körzetimhez, csak kapok majd idöt, kell elötte egy héttel egy csomo vérvizsgálatot csinálni, beutalok a laborban várnak.

Itthon kellemes nyugalom van, jo a hangulat, nevetünk sokat, néha zörenünk egy cseppet aztán ujra béke. Fiacskám is jol van, nagyon örült a sok ajándéknak is, komolyodott sokat ugy érezzük. Jo ez igy ahogy lett, jo döntés volt. Tisszi járt néhányszor Ifiházban Okosnéninél, aki segitett neki az érzelemhullámokat csillapitani, bedolgozni, megérteni a történteket. Gimiben jo az osztály, jok a tanárok, uj barátai lettek, régiekkel is tartja a kapcsolatot, jol tanul és szereti. Sajnos a megfázások idén is üldözik, egyikböl ki, másikba be. Dani is jol van, kellene már neki hallokészülék, söt ingyenes,  szemüvege van, az rendben, az nem is igyenes, de a fülébe... azt halogatja. Ez fáraszto, irritálo, talán hamarosan sikerül *elrugdosni" végre halljon.

Boldogan nevetös,  békés, katasztrofáktol mentes, 13-as évet kivánok!










Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése